dimecres, 17 de desembre del 2014

7. TORNANT LA MENT A CASA

“La veritable essència només pot ser transmesa d´esperit a esperit, de la meva ànima a la teva ànima, i Shin den shin"                      
                                                                      Més enllà de les paraules

 


 “Aprendre a meditar és el regal més bell que un es pot fer a si mateix en aquesta vida. Perquè la meditació pot posar-nos en camí vers el descobriment de la nostra vertadera naturalesa i fer-nos trobar l´estabilitat i la confiança necessàries per a viure, i morir, bé.”





















   “...la meditació, en canvi, és el camí que ens torna a nosaltres mateixos, on podem experimentar i conèixer realment el nostre ésser en plenitud, més enllà de tots els esquemes habituals.”










 
“En la quietud i el silenci de la meditació, entreveiem aquesta profunda naturalesa interior que hem perdut de vista des de fa molt de temps enmig del tràfec i la distracció de la nostra ment, i retornem a ella.” (Sogyal Rinponché)














 “La meditación enseña, en cambio, que cuando no se tiene nada, se dan más oportunidades al ser. Es en la nada donde el ser brilla en todo su esplendor.” (Pablo d´Ors)

 
“Quien no conozca por experiéncia própia el poder de la meditación seria y prolongada, no puede imaginarse qué victorias sobre nosotros mismos nos permite lograr.” (Eugen Herrigel)

















(Meditació. Els petits llibres de la saviesa - Sogyal Rinponché)





















       (Biografía del silencio  -  Pablo d´Ors)





  

 
“Desde esta perspectiva podría definir la meditación como el método espiritual (y cuando digo “espiritual” me refiero a la búsqueda interior) para desenmascarar las falsas ilusiones. Buena parte de nuestra energía la derrochamos en expectativas ilusorias: fantasmas que se desvanecen en cuanto los tocamos. Lo ilusorio es siempre producto de la mente, a la que gusta distraer al hombre con engaños, llevándole a un campo de batalla donde no hay guerreros, solo humo, y aturdirlo hasta dejarle sin capacidad de reacción.” (Pablo d´Ors)


PABLO D´ORS



Si practiquem la meditació per deixar la ment en blanc, caurem en un buit inútil.
La ment és gran com l’espai. I en l’espai hi ha lloc per al sol, la lluna i les estrelles, la terra i les seves muntanyes i rius, els arbres i les plantes, la bona gent i la mala gent, la veritat i la mentida, el cel i l’infern. 
Tot això existeix en l’espai.
La vacuïtat de la nostra naturalesa també és així.  
La nostra naturalesa conté la infinitud de fenòmens.
I els infinits fenòmens són la nostra naturalesa, ja siguin fenòmens humans o no humans, bons o dolents, ens agradin o no ens agradin.

Viure sense rebutjar-los, i sense que ens corrompin, això és ser com l’espai.
                                                    Mestre Eno (Hui-neng)  



 

“Si et concentres en la inspiració, et debilites. Agafes un refredat. Quan plores també inspires. En canvi, quan ets feliç, quan rius, estàs concentrat en l´expiració. A través d´aquest mètode, doncs, pots controlar la teva ment. És molt important i gens difícil. Però els homes se n´obliden. Quan et sentis feble, o trist, concentra´t en l´expiració i la teva ment canviarà.


A través de la respiració, podem controlar la nostra vida, els nostres sentiments.” 
 (Taisen Deshimaru)




TAISEN DESHIMARU



                                                                 LES VIRTUTS
                          Las virtudes son estados emocionales positivos que   
                          se evocan mediante unas posturas corporales específicas



 
“El zen és l´ensenyament de l´eternitat, i l´eternitat és la successió de cada instant, que cal viure profundament. Estigueu atents, diuen els mestres zen, esmoleu la vostra atenció millor que l´espasa més fina. Només aleshores us trobareu dins la Via, només aleshores podreu acabar ràpidament amb tot. Perquè no podem obtenir-ho tot si no és abandonant-ho tot.”



SOROLL   -    SILENCI


“El despertar, el veritable satori, existeix en nosaltres mateixos. No és necessari buscar-lo fora. En si mateixa la pràctica del zen és satori. En estat de buïdetat no hi ha creixement ni disminució. És la totalitat autèntica dels deu mil fenòmens, impossible d´atrapar. La consciència s´entén a l´infinit, és la llibertat més gran, la veritable espiritualitat.”

(Taisen Deshimaru)


 
“Ets Kamala i res més, i dintre teu tens una pau i un refugi on pots acudir sempre, i trobar-hi la teva llar, com jo també ho puc fer. Poques persones tenen això, bé que tots ho podrien tenir.”

(Hermann Hesse. Siddhartha)









“A un estat de relaxació només si pot arribar a través de la consciència, de prendre consciència del nostre estat i de visualitzar-lo des de lluny. No és un estat que hem de solucionar per poder-nos treure un problema de sobre, sinó que hem de canviar el nostre estat permanent i la forma de veure la vida.” (Kilian Jornet)



 “Deixa tancar la ferida, no l´alimentis més” (Susana)
 
 “Tallar amb les afeccions és molt dur. Les afeccions representen el karma no manifestat. Intel.lectualment pots comprendre que és necessari deixar d´aferrar-se, però a la pràctica és molt difícil de fer.
Si t´aferres, el teu comportament no pot ser equilibrat perquè actues amb passió....”






“En la vida pràctica és necessària la saviesa. Allò que es desitja massa fort no es pot obtenir, perquè la ment hi està massa aferrada, i a conseqüència d´això, l´home pateix o es torna boig. Les coses van cap a aquell que té la ment en pau i plena de saviesa.

La saviesa és aprendre a no sofrir per un fracàs, és fer disminuir els desigs, és el retorn a la condició normal.”
(Taisen Deshimaru)


EL DIA QUE TE CANSES DE SUFRIR, TE DARÉ OTRAS COSAS



                                                                            ICONES RUSSOS 



1 comentari:

Nats ha dit...

Núria quin material més interessant. No paris d'afegir-hi reflexions, cites, pintures, creacions...m'encantarà seguir tot el que vulguis anar-hi penjant. N'he sentit molt propera i identificada amb moltes de les teves entrades!
Gràcies per compartir,
Nats