dimarts, 16 de desembre del 2014

13. EL PERDÓ, L´ALEGRIA, LA LLIBERTAT I LA PAU




 EL PERDÓ
                                       
                                         
                      

                           “El perdón libera el alma, quita el miedo.

                            Por esto es una arma tan potente”

                            (Nelson Mandela)


“El verdadero perdón, el que efectivamente ayuda, significa acceptación e incluso amor hacia los hechos tal como fueron, aunque duelan.”
 (Joan Garriga)



“Perdonarse a uno mismo. Porqué todo lo que pasa en el exterior es un reflejo del interior.”



“..muchos lo viven como una rendición o una debilidad , y sin embargo es la parte más valiente de la lucha puesto que es el triunfo del amor sobre el orgullo”.



“Perdonar significa saber encontrar un nuevo camino. Saber pasar página para renovar una relación.”


“El perdón es ver las cosas y porque las ves, las perdonas.

Porque merezco mi paz” 




Perdón = Pájaro = Libertad



“El perdón es la primera manifestación del amor”

(Bernard Rouch)

“La confessión y el perdón nos ofrece la posibilidad de comenzar de cero. Ése es su poder. Es como decir: “Me he caído, pero no permaneceré en el suelo. Por favor, perdóname”. Y el perdón es la gracia que le permite a esa persona levantarse, y hacerlo con dignidad para que pueda comenzar de nuevo. No perdonar lleva a la amargura y al odio...”









 
  L´ALEGRIA

  “La felicitat s´aconsegueix quan el què un pensa, el què un diu i el què
       un fa estan en armonía”

       ( Mahatma Gandhi)










“ La vida és meravellosa. La vida són aquestes sintonies que científicament mai no lligarien, però que en trobar el seu lloc, semblen fetes l´una per l´altra. L´home i la muntanya. Tres persones completament diferents i una amista. La soledat i una pertinença. L´eternitat i el moment precís. És la vida, això? És la felicitat, això? Que senzill que és trobar-la, que poc necessitem i com ens costa arribar fins aquí per aconseguir-la...........;la nostra ambició aquí es redueix a cendra, la nostra vanitat ens despulla i el nostre orgull ens mata, i, aleshores, quan quedem només nosaltres, pell i sentiment, és quan podem sentir-nos lliures.”(Kilian Jornet)
 


 “La felicitat és l´objectiu que tot ésser humà i arribarà a través de les emocions que sentim, a través de petits plaers, de grans conquestes, d´emocions fortes, d´amors i de superació, ja siguin viscudes per el nostre cos, per la nostra imaginació o reformulades per la nostra memòria”
  (Kilian Jornet)


              Si algú estima una flor
              de la qual només n´existeix un exemplar
              en milions i milions d´estrelles,
              amb això en té prou per ser feliç
              quan se les mira
                         (El petit príncep- Antoine de Saint-Exupéry)





 
“Decir sí a la vida es decir sí a todo, al amor, a la alegría, al placer, al bienestar; pero también al sufrimiento, a la traición, a la crueldad, la violencia... porque es un conjunto, como nosotros mismos.”   (Roger-Pol Droit)







LA LLIBERTAT
                           
Potser retrobes la Llibertat, quan aconsegueixes mantenir un equilibri en cada un dels paisatges interiors. Ja no és la mateixa llibertat, fresca i innocent que sentia quan era petita, quan corria. Ara ja és una llibertat retrobada, madurada per tot el viatge, potser sense la mateixa puresa de la infància però enriquida per el pas de la vida. Una llibertat que et dona claredat en la mirada, comprensió i com a conseqüència d´això surt l´Amor cap a la vida, cap a la gent, sents un gran agraïment i aprens a donar gràcies per tot el regal que ens donen amb la Vida.


“El cel és ample i transparent fins al cosmos. Per això quan l´ocell vola en el cel, és l´Ocell.

Quan l´esperit de l´home és lliure, és l´Home.”

(Mestre Dogen)





   






 “Hemos creído que nuestros problemas éramos nosotros, por esto nos cuesta tanto abandonarlos. Tememos perdernos, pero es que debemos perdernos. Cuando no nos agarramos a nada, volamos.”







“Es necesario pasar por la quietud para adiestrarse en el dominio del sí, sin el que no puede hablarse de verdadera libertad.”

(Pablo d´Ors)







                                                  ARA, BALLA





LA PAU

Aquest últim paisatge està escrit mesos després d´haver fet “A la recerca de l´ànima”.



 Podem haver viscut moltes experiències i sensacions en cada un dels paisatges que ens ha tocat viure i quan ens pensem que les tenim superades, com a humans que som, tornem a caure-hi i sentim altre vegada el dolor, ofegamenta...



Arriba un dia que el cap, crec que despert, lúcid, ple de tot el coneixement que ha anat adquirint per el camí, entén i comprèn per tot el què has passat però les sensacions internes del cor, viscerals de les tripes, no acompanyen aquests pensaments, fan camins separats i te n´adones com aquestes sensacions internes tenen la capacitat de transformar la ment i aquesta a la vegada fer-te sentir el què vol.




I després de tot aquest viatge perceps que la síntesis d´aquests tres cors, que de bon principi exposava en les paraules de Claudio Naranjo, no l´has aconseguit i et fa viure amb neguit.
Però un viatge com aquest, el què et dona són eines. Les eines que abans no tenies per ajudar-te a tu mateixa. Tornes a caure, però gràcies al treball interior, espiritual, t´aixeques més ràpidament.








I després de molt d´esforç i de treball, la vida et recompensa amb la unió de ment i cor, aquests dos per fi es donen les mans i és aquí on apareix una PAU infinita, interna, tranquil·la, serena... I encara que saps que no sempre restaràs en aquest estat, que al llarg de la vida hauràs de seguir lluitant per mantenir l´equilibri, saps que aquest és el camí que desitges per viure, per mi mateixa i per compartir amb els altres.


DURANT ZAZEN, COS I MENT SON UN



Aquesta unió tan aparentment senzilla i tant difícil d´aconseguir.

Aquesta unió que inconcienment o guiada ja havia dibuixat mesos enrere, és l´essència on podem trobar la Pau i tot el què bé implícit en aquesta paraula.