dimarts, 16 de desembre del 2014

19. CONCLUSIONS


 
  Jo no podia saber que al creuar aquest viatge, sortiria tant enriquida i plena de tot el què aquest m´ha aportat, de com l´he pogut transformar.

Ara ja sento que puc tancar aquesta etapa per seguir el viatge endavant, no sé si per començar-ne un altre o simplement deixar-me emportar per el riu (fluir) de la vida.

Ara em sento en pau, i feliç i no tinc la sensació de tornar-me a desequilibrar, però si en el temps han de venir moments baixos, ara crec tenir la serenor per acompanyar-los i deixar-los passar, sense que se m´emportin la major part de les energies.

Ara sé que hi ha gent amb la que compartim la mateixa ànima i que ens  retrobem per ensenyar-nos coses mutuament. Sé, què vol dir la sensació de gelar-se´t el cor, sé què és una addicció, el sentiment de descontrol o de culpabilitat. Sé què és veure les coses de color blanc pel matí i negre a la nit i no saber quin dels dos és correcte. Sé què és la por a perdre el què no tens i que ja sols està en la teva ment..... i sé què és superar tot això pas a pas, amb l´ajut de molta gent, de molts amics però en definitiva d´un sol amb si mateix, perquè si un no te la força, la claredat per sortir-se´n, per molt que l´ajudin, l´aconsellin, allà es queda, en el forat, fent equilibri en el límit de cada paisatge, i amb el perill de traspassar a l´altre banda i no saber trobar el camí de tornada i passar-se la resta de la vida flotant en un núvol o submergit en la més immensa de les foscors.

Ara sé, que el límit de les fronteres és molt fi, però també crec que he après, que si mi torno a apropar, ja no el traspassaré.





Sovint tinc la sensació que la vida m´ha fet passar per tots aquests paisatges, fent un “tastet” de cada un d´ells, sense impregnar-m´hi com han tingut que fer altres persones i tenir unes lluites amb ells mateixos molt més grans per sortir-se´n. Però aquest tastet ha servit per comprendre, per comprendre´ls, per comprendre´m.

La més gran admiració per la gent que se n´ha sortit i per la que lluita per sortir-se´n.



Xavi
He tingut que fer tot aquest viatge per entendre que a part de tenir una vida terrenal, també tenim una part divina, que molta gent no ens la coneixíem perquè ens hem tornat sords per la vida accelerada i bombardejant que ens envolta. Que hem de trobar l´equilibri entre aquesta i la nostra vida i la ment terrenal.                                Que hem deixat d´escoltar la Terra i per tant ens hem deixat d´escoltar a nosaltres mateixos, tot el què ens diu, ens mostra, està a les nostres mans i tenim un vel als ulls que no ens deixa veure.

També, entre moltes altres coses, he après a veure el got ple i no mig buit, a ser molt més agraïda per tot, a la vida, i a intentar  anar sempre amb un somriure al davant.



TAISEN DESHIMARU

“Els pobles anomenats primitius han conservat un cervell profund molt actiu. En desenvolupar la nostra civilització, hem educat, afinat, tornat complex l´intel.lecte, i hem perdut la força, la intuïció i la saviesa, vinculades al nucli intern del cervell.”

(Taisen Deshimaru)


XANU



                                                                                 AGRAINT



ALEJANDRO JODOROWSKY





  • Que hay que estar agradecido por lo que se tiene en lugar de quejarse por lo que no se tiene.
  • Que hay que pedirle al universo bendiciones, prosperidad, vida, pareja, que todo lo que pidas el universo te lo dará
  • Que nada nos enferma, somos nosotros los que tenemos el poder de enfermarnos.
  • Que tus pensamientos son el arquitecto de tu destino.
  • Que Los pensamientos te llevan a tus propósitos, tus propósitos a tus acciones, tus acciones a tus hábitos, tus hábitos a tu carácter y tu carácter determina tu destino.
  • Que Añorar el pasado, es como correr tras el viento.
  • Que el que teme el sufrir, ya sufre el temor.
  • Que cuando estamos muertos nos comen los gusanos, cuando estamos vivos nos comen las preocupaciones.
  • Que caerse está permitido, pero que levantarse es obligatorio.
  • Que si te caes siete veces, tienes que levantarte ocho.
  • Que el bosque estaría muy triste si solo cantaran los pájaros que mejor lo hacen.
  • Que Si todo saliera como yo quiero, jamás experimentaría nada nuevo y mi vida sería una interminable sucesión de éxitos insípidos.
  • Que si quieres resultados diferentes, no debes hacer siempre lo mismo.

    (Frases compartides per el Dr. Vicente Méndez)






Potser, Simplement, el què tots hauríem d´aprendre és a ACOMPANYAR.
ACOMPANYA EL PLOR D´UN NEN, ACOMPANYA´T EN EL TEU PLOR, SENTE´L






“Si vols esdevenir profund, has de travessar les teves complicacions. Si vols comprendre el zen, travessa les dificultats d´una sesshin. Si travesses aquestes dificultats, podràs comprendre. Cal travessar-les per fer-se fort. Els que no han tingut complicacions tenen una cara i una ment diferents. Després de les dificultats, si han comprès, tornen a la simplicitat veritable de l´infant, a la ment veritable. Les situacions complicades ja no poden tornar.”

(Taisen Deshimaru)





                                                        APRENDRE  -  LLUÍS LLAC

                     “APRENDRE PER SABER-SE DESPRENDRE, HEUS AQUÍ EL VELL SECRET”



TEXTE TAOISTA


      
“Si obrim les mans, podem rebre-ho tot. Si estem buits, podem contenir l´univers sencer. El buit és la condició de l´esperit que no s´aferra a res.” (Taisen Deshimaru)
                                      



  “Demà s´esborrarà la tinta del què hem dit, perquè les paraules, com els mantres, se les endú el vent i les desfà; el mateix que ens dibuixa les arrugues a la cara.”  (Kilian Jornet)



TAISEN DESHIMARU




“S’ha d’abandonar una pràctica fonamentada en la comprensió intel·lectual,
que corre darrere les paraules i les segueix al peu de la lletra.
Heu d´aprendre a fer mitja volta i dirigir la vostra llum vers l´interior, per il.luminar la vostra veritable naturalesa. 
El cos i l´ànima s´esborraran  per si mateixos i apareixerà el vostre rostre original."

Mestre Dogen






Els dibuixos que he posat en aquest apartat de la blog (A la recerca de l´Ànima), van estar fets en els diferents moments que vivia cada sensació d´aquests paisatges, desordenadament. Al pensar en aquest projecte, de mica en mica  tot es va anar ordenant, les vivències, els meus paisatges interiors, els dibuixos...... en definitiva, aquest projecte, a part de tornar-me a fer sentir la il.lusió, l´energia, ha servit per ordenar-me a mi.
Les cites que he posat dels diferents autors, en el seu moment a mi em van ressonar i em van ajudar per anar trobant el meu camí. Desitjo que algunes d´aquestes també us ressonin i us enriqueixin una miqueta, que el cap i a la fi, és el què hem vingut a fer.

I ara, que la natura es despulla, potser jo també m´he despullat una miqueta per compartir les emocions humanes que a tots, alguna vegada a la vida ens travessen i ens colpeixen.
Perquè quin sentit té la vida, sinó podem compartir?


            
                                         
                                    


                            “Mirar i somriure, és la clau per transformar-se.”
 
XAVI


                                         " LA VERITABLE PROFESSIÓ DE L´HOME ÉS TROBAR EL CAMÍ CAP A SI MATEIX."
                                     (Herman Hesse)


FINITO



 
 

     
      "En resum, tot aquest despertar, serveix perquè “al.lucinis” del teu dia a dia." (Xavi)


 
                             CON LA MANO LEVANTA

                             Con la mano levanta, al pasado le digo adiós,
                             y el futuro que vendrá dicen que depende de un hilo,
                             y el presente aquí contigo mano a mano.
                             Oye mi hermano disfruta el camino

                             ..........

                            MACACO/ESTOPA